Регистриран потребител? Вход или Регистрация
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
 
За нас

Приятели! Както вече знаете, стана тя каквато стана! След дълго обмисляне и кратко действие Българският национален волейболен фенклуб вече е факт! Смея да мисля, че се случи нещо хубаво в иначе все по-неспокойното ни ежедневие. За да продължи колелото да се върти все по-бързо през важната за българския волейбол година, трябва ентусиазмът ни да продължава и да се множи. Приканвам всички онези, които са ни повярвали, които са осъзнали необходимостта да подкрепят задружно и организирано проявите на националните волейболни отбори, които искат да съпреживяват радоста от победата и болката от загубата заедно с приятели, да се присъединят! 

 

За тези, които пожелаха повече информация от деня на учредяването, ще резюмирам накратко. Със съдействието на любезните домакини от JK Fitness Club и пред одобрителните погледи на гостите 17 ентусиасти (двама от тях двойни ентусиасти, защото се ожениха предния ден) стегнато проведохме учредителното събрание на фенклуба, ползвайки богатия си опит от пионерските години. Уставът бе приет без сериозни забележки. Извън предложените седем кандидатури за членове на Управителния съвет (УС) не бяха направени нови. Това значи, че те били съкрушително добри, а малката ни пионерска дружинка работи по стахановски като добре смазан механизъм. Засега! За член на УС беше избрана Незабравка Генчева, преподавател в НСА, увлякла в страстта си към волейбола не само семейството си, но и много хора около нея, фен на Тренто идвън националните отбори. Любо Колев е клетият младоженец, за който стана вече дума. Освен грижите за съпругата и за най-малкия член на фенклуба, който се появи преди Коледа, той ще има отговорности и в нашето сдружение. Евгения Стефанова от Варна дълги години е лецето на българската агитка на всички мачове на мъжкия национален волейболен отбор у нас и в чужбина. Талисман! Откъдето и да я погледнеш! Въпреки направения от мен отвод, лицето Ивона Близнакова бе одобрена от събранието. Кълбо от идеи и енергия, вие вече сте я усетили! Ще се разкъсва между Марек и националните отбори, но го приема с усмивка. Катето Гигова (заедно с Ели Панева) работи усърдно по юридическите въпроси по учредяването. Пое ангажимент да ни вкара нощно време с две раници в трезорите на БНБ, ей така, да си направим пикник. Искра Терзиева, съвременният доктор Дулитъл, ще ни дърпа за краката, ако се опитваме да летим опасно високо. И аз, Жоро Христов, обещавам да черпя агитката с пресни малини и ягоди от насжденията ми край Пловдив. За председател на УС бях избран аз, което без много увъртания, но със смесени чувства приех.

 

След деловата част събранието се пренесе към превръщащата се в култова за фенклуба кръчма на Искра, където продължихме да мечтаем на глас, на бира и на вино. Председателят обяви надпревара в издигането на инициативи по издигането на личността му в култ. Леко опиянена членка с изпъчени гърди предложи с останалите след регистрацията пари от учредителната вноска да бъдат поръчани от големите кръгли пластмасови значки с лика на Председателя и те да бъдат раздадени на първото голямо мероприятие на агитката. Похвално! Дерзайте!

 

Тъй като вече има въпроси за начина на прием на нови членове, само ще припомня, че всички желаещи на първо място трябва да приемат устава. А иначе процедурата съгласно същият този устав е опростена – заявление за членство и декларация за приемане на устава засега свободен текст. Заявленията за членство ще се разглеждат на всяко предстоящо заседание на УС, които, уверявам ви, през следващата половин година ще бъдат почти ежеседмични. Засега предлагам да ползвате указания мейл-адрес и телефони за връзка с УС и подаване на скенирани заявления. 

 

 

Моля всички, които се чувстват съпричастни с представянето на националните волейболни отбори да бъдат активни и да ни подпомагат с идеи и критики. А когато решат, да заповядат в сдружението ни!

 

С поздрав!

 

Георги Христов